burger icon

Akademia Diasporei: mai sunt 4 zile până la încheierea perioadei de aplicare

Sursa · Diaspora Connect 05.05.2022 08:05

Programul Akademia Diasporei continuă înregistrările. Programul se va desfășura în perioada mai-iunie 2022, timp în care participanții – lideri de comunități diasporale, vor parcurge un program de instruire în networking, comunicare strategică și mobilizare de fonduri (fundraising).

Programul este deschis participanților din rândul liderilor de organizații și/sau grupuri de inițiativă din diaspora, reprezentanților unor comunități active din diaspora (minim 3 ani de activitate), organizațiilor diasporale cu exemple concrete de inițiative și/sau proiecte, liderilor motivați și dispuși să dedice timpul necesar participării la întregul program de instruire.  

Ce oferă Akademia Diasporei?
•    Cunoștințe despre comunicare strategică, mobilizare de fonduri și strategii de networking adaptate la realitățile diasporei.
•    Implementarea cunoștințelor în practică în timpul programului, individual și în echipă cu alți lideri din diasporă.
•    Acces la resurse și materiale practice, inclusiv după finalizarea cu succes a programului.
•    Calitatea de membru a unei rețele active de organizații ale societății civile din diasporă.

Structura programului a fost concepută astfel încât să ofere atât instruire pe subiectele menționate, cât și să valorifice experiența diversă a participanților, oferind sesiuni de colaborare facilitată (coworking) în cadrul cărora, participanții și formatorii vor discuta despre provocările, oportunitățile, riscurile și beneficiile pe care le-au întâlnit de-a lungul experiențelor lor. 

Pentru a aplica la programul Akademia Diasporei, este necesară completarea formularului de înregistrare, care poate fi accesat aici. Selectarea participanților va avea loc în baza formularelor de înregistrare completate. Înscrierile sunt deschise până în data de 8 mai 2022, ora 16:00 CET

Programul de training a fost elaborat de către Fundatia NorocOlanda - HelloNetherlands. platforma Diaspora Connect, Association pour l’Integration des Migrants, cu implicarea MAD-Aid și suportul Institutului Republican Internațional.

burger icon