burger icon

Alegător și reporter: Voluntari din diaspora au ajutat la reflectarea situației de la secțiile de votare

Sursa · Diaspora Connect 13.07.2021 20:07

212,145 de moldoveni din diaspora au votat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. O diasporă cât o țară! Am înregistrat un nou record - cea mai mare prezență a diasporei la un scrutin parlamentar.

Rețelele de socializare au fost inundate de video-uri, poze, impresii și emoții ale conaționalilor care au mers la vot. În ziua alegerilor, mai mulți prieteni și membri Diaspora Connect și-au asumat rolul de reporteri și au relatat situația din localitățile în care se aflau, informând și motivând și alți conaționali să iasă la vot. Mai jos vă povestim despre doar câțiva dintre eroii din spatele video-urilor, pozelor, actualizărilor și informațiilor distribuite pe pagina de Facebook și grupul public Diaspora Connect.

Viorica Țîmbalari Antreprenoare stabilită la Paris. Viorica a mers la fiecare secție de votare din cele șase deschise la Paris, pentru a relata despre situația de acolo și a ajuta cu informații alți conaționali aflați la Paris. 

Victor Stavila Inginer stabilit în Hanovra, Germania. Victor și-a petrecut practic întreaga zi la secția de votare, intervievând membrii biroului electoral și observatori internaționali, adunând impresii ale alegătorilor și oferind actualizări privind numărul de alegători care și-au exprimat votul.

Mihaela RaduAccount Manager. Mihaela s-a aflat la Barcelona în ziua votului și a relatat despre situația de la secția de votare de acolo, oferind inclusiv sugestii practice privind măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, numărul de alegători care și-au exprimat votul, dar și cum poate fi evitată aglomerarea secției de votare.

Marin Jereghi Masterand la Verona, Italia. Deși alegerile l-au prins în plină sesiune de examene, atât înainte de alegeri, cât și în ziua votului, Marin a oferit informații utile despre evoluția scrutinului și lucrurile de care alegătorii să țină cont pentru a vota în siguranță. 

Claudia GonțaSpecialistă în limbi străine și comerț internațional. Claudia a fost observatoare în cadrul Consulatului General al R. Moldova din Padova, dar a găsit timp și pentru a oferi detalii cu privire la evoluția scrutinului la cele două secții de votare din Padova.

Sorina Macrinici Juristă. Sorina ne-a relatat despre situația de la una dintre cele mai aglomerate secții de votare - Venezia-Mestre, Venetto, regiunea în care se află cei mai mulți moldoveni din Italia. 

Eugen GavriluțaMasterand în Olanda. Eugen a oferit detalii despre amplasarea secției de votare din Olanda și a enumerat lucrurile de care să țină cont alegătorii care s-au deplasat la Haga pentru a-și exprima votul.

Aducem sincere mulțumiri tuturor celor care au împărțit informații, impresii și emoții din ziua votului, cât și celor care și-au îndemnat conaționalii să iasă la vot: Mirabela Codreanu (Berlin, Germania), Silvia Bagrin (Rimini, Italia), Ana-Maria Ursu (Montreal, Canada), Natalia Cojocaru (Londra, Regatul Unit), Vica Demici (Londra, Regatul Unit), Nina Lupu (Vancouver, Canada), Tatiana Buianina (Suedia), Inga Albu (Glasgow, Regatul Unit), Olga Soltinschi (Nuremberg, Germania), Andrei Munteanu (New York, SUA), Ion Stegărescu (Dublin, Irlanda).

Credeți că ideea de jurnalist-voluntar în diasporă este una viabilă și merită dezvoltată? Dacă da, care ar fi propunerile voastre? Povestește-ne în comentarii, scrie-ne pe [email protected] și nu uita să te alături sutelor de moldoveni care deja s-au înregistrat pe www.diasporaconnect.md 


Pagina de Facebook: Diaspora Connect
Grupul pe Facebook: Diaspora Connect

burger icon