burger icon

Antreprenori din diaspora susțin start-upurile din Moldova în cadrul unui program de mentorat

Sursa · Diaspora Connect 04.08.2023 13:08

Entrepreneurship in Residence este un program de mentorat gratuit pentru startup-urile din Moldova. 12 antreprenori din diaspora, fondatori și specialiști din industrie, vor reveni în Republica Moldova pentru a ajuta startup-urile locale să ridice o nouă rundă de finanțare. Programul își propune să asiste 80 de start-upuri locale.

Cei 12 mentori sunt antreprenori și specialiști din Republica Moldova stabiliți în Suedia, Marea Britanie, SUA, Elveția, Germania, Franța etc. care au lansat afaceri în străinătate și au atras investiții sau specialiști la companii de top. Fiecare mentor din program va organiza un workshop tematic. De asemenea, mentorii vor face cunoștință start-upurilor pe care le vor ghida cu potențiali clienți, parteneri și chiar investitori.

La program se pot înscrie start-upurile active din Republica Moldova aflate la etapa de Produs Minim Viabil, tracțiune sau vânzări, în căutare de mentorat și oportunități de scalare, care își doresc să facă primii pași spre piața internațională. Sunt acceptate start-upuri din diverse domenii.

Programul este realizat de XY Partners – incubator de afaceri din Republica Moldova. Sesiunile se desfășoară în perioada iulie-decembrie 2023 și vor avea loc în format offline. Programul este în totalitate gratuit. Înregistrarea pentru program va rămâne deschisă până pe 15 august. Detalii și înregistrare aici.

burger icon