burger icon

Caritate pe timp de pandemie: “Părinții și-au pierdut locurile de muncă, iar copiii nu au mai mers la școală sau la grădiniță”

Sursa · moldova.org 22.12.2020 09:12

Pandemia a schimbat planurile tuturor în 2020, însă persoanele nevoiașe s-au trezit într-o încurcătură și mai mare odată cu restricțiile impuse de autorități. Am decis să discutăm cu oamenii care ajută alți oameni despre dificultățile pe care le-a adus pandemia celor care și așa par invizibili pentru statul Republica Moldova.

Din partea autorităților nu a existat ajutor material pentru toate familiile social-vulnerabile pentru perioada pandemiei, ci doar pentru o mică parte, ceilalți rămânând pe cont propriu. 

Pentru perioada rece a anului, familiile cu venituri mici, familiile cu mulți copii, pensionarii sau persoanele cu grad de dizabilitate puteau primi câte 500 de lei pe lună, prin depunerea unei cereri la primărie, care să demonstreze, cu acte, că au venituri mici.
Totuși, această cerere trebuia completată până la 1 noiembrie.

Am vorbit cu trei reprezentante a unor asociații de caritate din Moldova. Ele spun că necesitățile oamenilor social vulnerabili au crescut în pandemie, iar posibilitățile de a-i ajuta s-au micșorat dramatic.

Articolul integral e disponibil pe www.moldovaorg.md.

burger icon