burger icon

Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru R. Moldova, care stabilește investiții de până la 600 de milioane de euro în următorii trei ani

Sursa · Ziarul de Gardă 02.06.2021 13:06

Miercuri, 2 iunie, Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru R. Moldova, care stabilește între anii 2021 – 2024 până la 600 de milioane de euro asistență macrofinanciară, subvenții și investiții.

Această nouă finanțare va fi mobilizată în următorii trei ani, pentru a promova investiții care stau la baza unei redresări durabile și incluzive din criza COVID-19.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat „R. Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta țara pe drumul său spre redresare și pentru a conduce o agendă ambițioasă de reformă, în interesul cetățenilor săi”.

La rândul său, Comisarul pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a menționat: „Cu acest ambițios Plan de redresare economică vrem să stimulăm redresarea socio-economică pe termen lung și să dezlănțuim potențialul economic neexploatat al Moldovei în beneficiul cetățenilor săi. Vom investi în economie, în conectivitate, în educație și ocupabilitate. Planul va sprijini reformele structurale indispensabile, inclusiv în domeniile cheie ale justiției și luptei împotriva corupției”.

Continuă să citești articolul pe ZDG

burger icon