burger icon

Crăciunul în diaspora: Tradiții adoptate de moldovenii aflați peste hotare

Sursa · Diaspora Connect 29.12.2021 22:12

Ambasadori ai obiceiurilor noastre de iarnă, dar și exploratori de noi tradiții. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, comunitatea Noroc Olanda a invitat mai mulți conaționali din diaspora să povestească despre tradițiile de iarnă adoptate din țările în care s-au stabilit. 

Eroii postărilor sunt moldoveni din peste 10 țări care au povestit despre tradițiile de Crăciun pe care le-au îndrăgit cel mai mult și cum anume le-au integrat în familiile lor. 

Cătălina Albu a povestit despre tradiția germană a biscuiților Platzchen și felul în care aceasta reunește în jurul său mai multe generații. Angela Chilat a explicat tradiția "scaunului liber" pe care a preluat-o de la prietenii italieni, iar Oxana Traci-Bănăruc ne-a împărtășit cum reușește familia ei să recreeze spiritul sărbătorilor de iarnă într-o țară călduroasă precum Singapore. Ileana Pârțachi și Diomid Revenco au preluat din Cehia tradiția calendarului Advent, în timp ce Doina Guzun ne-a vorbit despre prăjitura franceză Buche de Noel, nelipsită de pe mesele de Crăciun ale francezilor. Pentru a nu vă divulga curiozitățile legate de sărbătorile de iarnă peste hotare, vă îndemnăm să descoperiți toate poveștile cu genericul "Crăciunul în diaspora" pe pagina Noroc Olanda

Fie că sunteți în căutare de noi idei sau pur și simplu sunteți curioși să aflați cum sunt marcate sărbătorile de iarnă în afara Moldovei, pe pagina de Facebook a comunității veți găsi rețete, poze, idei și povești de care să vă lăsați inspirați.

Sărbători fericite oriunde v-ați afla!

burger icon