burger icon

Cum călătorim în 2021. Restricții în cele mai importante țări

Sursa · moldova.org 14.01.2021 08:01

A trecut aproape un an de când a început pandemia și țările din întreaga lume continuă să impună o serie de restricții și stări de urgență. De aceea, înainte să-ți cumperi biletele de călătorie, faci bagajele și să verifici data de validitate a pașapoartelor, trebuie să citești cu atenție care sunt condițiile de trecere a frontierei acelei țări și ce restricții îți vor fi impuse. Dar ca să-ți fie mai ușor, am selectat câteva țări mai des vizitate de cetățenii Republicii Moldova și îți povestim ce ți se va cere la punctele vamale. 

 

Ucraina

Autoritățile din Ucraina au anunțat carantină până la 28 februarie. Astfel, străinii pot intra în țară, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Această poliță de asigurare trebuie să fie emisă de o companie de asigurări din Ucraina. Moldovenii care vor să ajungă în Ucraina trebuie să se echipeze și cu un test negativ la COVID-19, efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei și emis în limba rusă sau engleză. În caz contrar, aceste persoane vor intra în carantină pentru 14 zile.  

Austria

Austria a anunțat lockdown în țară până la 24 ianuarie. Deci, moldovenii pot ajunge acolo doar dacă au viză sau un permis de ședere. De asemenea, în Austria poți intra dacă prezinți un document în limba engleză sau germană care să confirme că ai trecut testul COVID-19 cu cel mult 4 zile înainte de sosire și acesta este negativ. Tranzitarea Austriei fără oprire este permisă, atât timp cât este asigurată părăsirea imediată a teritoriului. 

Belgia

Călătoriile neesențiale (nu sunt pentru lucru, studii sau pentru anumite tratamente) din țările non-UE sunt interzise. Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei mai mari de 12 ani trebuie să prezinte testul COVID-19. Tranzitul prin țară nu este restricționat. 

Lista completă a țărilor o găsiți pe moldova.org.

burger icon