burger icon

Cum își propune noua guvernare să implice moldovenii stabiliți peste hotare?

Sursa · Diaspora Connect 24.08.2021 14:08

În deschiderea ediției din acest an a Congresului Diasporei, Președinta Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița au reiterat intenția de a implica oamenii din diasporă în transformarea Republicii Moldova.

Întrebate de colega noastră, Victoria Căpătici, despre cum își propun să valorifice experiența pe care diaspora o poate pune la dispoziție, Prim Ministra a menționat despre faptul că platforma Diaspora Connect este deja consultată pentru a identifica candidați potriviți pentru ocuparea anumitor funcții. Totodată, sunt luate în calcul și soluții alternative de implicare a membrilor diasporei care nu pot reveni în țară, de exemplu participarea acestora în boarduri sau consilii de administrare.

În același context, Președinta Mai Sandu a menționat că "guvernarea e la etapa la care trebuie să consolideze semnificativ managementul mediu în toate instituțiile publice." "Evident, dacă unii dintre dumneavoastră ar veni în aceste funcții, ne-ar ajuta mai repede să consolidăm capacitatea la acest nivel." a mai menționat aceasta.

Vedeți în acest material răspunsul integral

 

 

burger icon