burger icon

Expert: Unul din 4 moldoveni se află peste hotare, iar în ultimii 5 ani R. Moldova a înregistrat cel mai mare exod al populației din istoria sa

Sursa · Ziarul de Gardă 14.07.2021 15:07

Al treilea an consecutiv R. Moldova înregistrează un spor natural negativ, iar în 2020 a fost bătut recordul absolut. Este o situație fără precedent în istoria țării, când 3 ani consecutiv, numărul noilor născuți este mult mai mic decât numărul persoanelor decedate, susține expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță.

Potrivit lui Ioniță, numărul cetățenilor care se află în țară s-a redus în 2020 cu 47,7 mii persoane. Această reducere cel mai mult a fost determinată de migrația peste hotare a 36,8 mii cetățeni și sporul natural negativ de 9,9 mii persoane.

„Moldova al treilea an consecutiv înregistrează un spor natural negativ, iar în 2020 a fost bătut recordul absolut. Este o situație fără precedent în istoria țării, când 3 ani consecutiv, numărul noilor născuți este mult mai mic decât numărul persoanelor decedate. Cu alte cuvinte națiunea moare”, susține expertul.

Însă pe lângă sporul natural negativ, Moldova în ultimii 5 ani a înregistrat cel mai mare exod al populației din istoria sa.

„Numărul total al celor care au plecat peste hotarele țării în ultimii 5 ani..."

Continuarea articolului o puteți citi pe www.zdg.md

 

burger icon