burger icon

Forum al locurilor de muncă pentru moldovenii din diaspora

Sursa · MentorMe 14.06.2022 11:06

Mai mulți angajatori din Republica Moldova vor prezenta oferte de muncă în țară pentru moldovenii aflați în diaspora. Oportunitățile vor fi prezentate în cadrul unui forum online gratuit, deschis tuturor celor interesați.

MentorMe, autorii inițiativei, spun că proiectul își propune să contribuie la consolidarea dialogului dintre angajatorii din Republica Moldova și reprezentanții diasporei, pentru a promova impactul pozitiv generat de activitatea acestora. Pe de o parte, moldovenii care își doresc să revină în țară, vor putea accesa oportunități de angajare; în același timp, companiile din Republica Moldova vor putea identifica angajații potriviți pentru proiectele lor, inclusiv din rândurile moldovenilor aflați în diaspora.

Proiectul a adunat deja 10 istorii a 10 moldoveni din diaspora, reveniți de curând acasă, care activează în diferite domenii și și-au împărtășit cu drag experiența.

Forumul online "Reveniri care Inspiră" va avea loc pe 18 iunie 2022, iar programul pregătit de organizatori include mai multe sesiuni de discuții și informare:
Panel I - Istoriile de succes ale moldovenilor reveniți din diasporă 
Panelul II - Oportunitățile oferite de către instituțiile private și instituțiile de stat, pentru a facilita acomodarea și a oferi suport în dezvoltare.

19-30 iunie 2022 – “Speed Dating”
Ofertele de muncă ale companiilor din Moldova pentru moldovenii din diasporă.
Acces la interviuri de angajare live cu angajatorii din Republica Moldova, companii private și publice.

Cei interesați de participare sunt îndemnați să completeze formularul de participare accesând următorul link:
https://forms.gle/wLcx3bg5zraXqtsm7 

Proiectul este implementat de către MentorMe cu susținerea International Republican Institute.

burger icon