burger icon

Gala Ofemeie 2021: Platforma de suport pentru femeile din diaspora sărbătorește un an de activitate

Sursa · Diaspora Connect 29.10.2021 19:10

Pe 11 noiembrie 2021, în cadrul Galei Ofemeie 2021 platforma Ofemeie.com va aniversa primul său an de activitate. Evenimentul va avea loc la Paris și va întruni peste 200 de invitați din mai multe țări, inclusiv diplomați, oameni de afaceri, oameni de cultură, reprezentanți ai diasporei și susținători ai platformei Ofemeie.com.

În cadrul evenimentului, echipa Ofemeie.com va prezenta reușitele și proiectele de viitor ale platformei și va facilita organizarea a două ateliere tematice: Clubul OFEMEIE și Clubul Oamenilor de Afaceri Basarabeni din Brașov. Gala va integra și un program cultural de promovare a valorilor autohtone, cu participarea artiștilor plastici și a muzicienilor originari din R. Moldova, precum și o degustare de vinuri. 

Amintim că fondatoarea platformei Ofemeie.com este Viorica Țîmbalari, antreprenoare originară din R. Moldova stabilită la Paris.

Misiunea platformei Ofemeie.com este suportul femeilor în procesul lor de integrare în noile țări în care se stabilesc, precum și promovarea inițiativelor destinate încetării violenței împotriva femeilor, combaterii stereotipurilor de gen, asigurării participării egale a femeilor și a bărbaților în diferite sectoare ale economiei, eliminarea diferenței de remunerare între femei și bărbați, eliminarea discrepanțelor de gen în ceea ce privește asumarea responsabilităților familiale și atingerea echilibrului de gen în procesul decizional și în politică, asistența pentru familiile care suferă în urma despărțirilor din cauza emigrației, sensibilizarea și implicarea diasporei în diferite proiecte sociale și educative pentru sporirea nivelului de trai în R. Moldova, dar și dezvoltarea spiritului civic.

Mai multe detalii despre Gala Ofemeie 2021 puteți afla aici.

De asemenea, puteți adera la comunitatea Ofemeie.com direct pe Diaspora Connect sau accesând platforma.

burger icon