burger icon

JobAccelerator 3.0 în căutarea mentorilor din diaspora

Sursa · MentorMe 13.10.2023 20:10

JobAccelerator 3.0 este un program de ghidare profesională specializat în consilierea și orientarea în carieră a tinerilor din mediile dezavantajate. Aflat la cea de-a treia ediție, proiectul este desfășurat de către echipa MentorMe cu susținerea Ministerului Educației și Cercetării, Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, Biroului Relații cu Diaspora, Diaspora Engagement Hub și a Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu instituții de învățământ din țară.

Și în acest an, pe lângă atelierele, cursurile online și forumurile de orientare în carieră, 120 de tineri din medii dezavantajate vor beneficia și de sesiuni de mentorat. Aceștia vor fi ghidați pe întreaga perioadă a proiectului, de mentori originari din R. Moldova cu experiență internațională. În acest fel, programul își propune să creeze o punte între mentorii cu experiență valoroasă și tinerii aflați la început de drum.

În acest sens, profesioniștii aflați în diaspora sunt invitați să devină mentori în cadrul programului, contribuind la orientarea și dezvoltarea profesională a tinerilor din Republica Moldova.  

În ce constă contribuția mentorului?

Pe parcursul a minim 3 sesiuni, mentorii și beneficiarii vor discuta despre dezvoltarea în carieră, integrarea în societate, aprofundarea cunoștințelor obținute în cadrul cursului online, împărtășirea de experiență, oportunități pentru dezvoltare personală, căutarea unui loc de muncă, dezvoltarea unui CV, simularea interviului de angajare.

Dacă sunteți deschis să sprijiniți parcursul profesional al tinerilor aflați la început de drum, inspirându-i cu propriile experiențe, vă puteți înscrie completând formularul de înregistrare: https://bit.ly/3P8M0Tl

Sesiunile de mentorat vor avea loc în perioada septembrie-noiembrie 2023.

burger icon