burger icon

Martie în diaspora: Evenimente culturale pe care să nu le ratezi

Sursa · Diaspora Connect 20.02.2023 14:02

Primăvara se apropie grăbit cu toate sărbătorile îndrăgite atât acasă, cât și în comunitățile diasporale. Ateliere de confecționare a mărțișoarelor, târguri, concerte, întâlniri de socializare și multe alte evenimente dedicate sosirii primăverii. În continuare, îți prezentăm o listă de evenimente planificate pentru luna martie, pe care sigur nu vrei să le ratezi.

Austria

5 martie, Vosendorf Concert dedicat Zilei Internaționale a Femeii cu participarea interpreților autohtoni. Detalii și bilete aici.

Belgia

10 martie, Bruxelles The Motans continuă turneul European, de această data evoluând în premieră la Bruxelles. Detalii și bilete aici.

18 martie, Bruxelles Concert extraordinar al trupei etno-rock Zdob și Zdub. Bilete și detalii aici.

Cehia

30 martie, OstravaViolonista Alexandra Conunova acompaniată de Orchestra Filarmonică Janáček vor interpreta Dublul concert pentru vioară și orchestră în la minor al compozitorului Johannes Brahms. Detalii și bilete aici.

Elveția

5 martie, GenevaAmbasada R.Moldova în Elveția invită membrii diasporei la Șezătoare Mărțișorlui. Întâlnirea va servi drept prilej de reamintire a legendei Mărțișorului și organizare a unui atelier de confecționare a mărțișoarelor reciclabile. Detalii și înregistrare aici.

9 martie, Lausanne Violonista Alexandra Conunova acompaniată de Orchestre de la Suisse Romande vor interpreta operele compozitorilor Felix Mendelssohn și Gustav Mahler. Detalii și bilete aici.

Finlanda

5 martie, HelsinkiFii Ambasadorul Mărțișorului! Eveniment pentru cei mici și mari în care va fi explorată semnificația Mărțișorului, vor fi confecționate mărțișoare și felicitări și răsfoite cărți în limba română. Detalii și înregistrare aici.

Franța

4 martie, Vigneux-sur-SeineSoirée O femeie! Platforma Ofemeie.com invită la un eveniment de socializare, cu invitați speciali, tombolă și alte surpize. Detalii și bilete aici.

4 martie, BordeauxAtelier de confecționare a mărțișoarelor. Organizatorii evenimentului, Școala Română din Bordeaux, îi așteaptă cu drag pe toți părinții și copiii din regiune.Detalii și înregistrare aici.

19 martie, ParisSeară extraordinară cu actorul roman Horațiu Mălăele, însoțit de invitatul special – Nicu Alifantis. Detalii și bilete aici.

Germania

4 martie, Furth"Dor de Mărțișor". Eveniment pentru copiii vorbitori de română dedicat sosirii primăverii și tradiției Mărțișorului. Deatlii aici.

5 martie, FurthȘezătoarea Rădăcini Basarabene V. Eveniment de socializare, discuție despre integrarea în Germania și celebrare a sosirii primăverii într-o atmosferă relaxantă. Detalii aici.

11 martie, BruchsalAsociația Germano-Română Litera Bruchsal invită la un eveniment deciat Zilei Internaționale a Femeii. Detalii aici.

18 martie, Koln Seară extraordinară cu actorul roman Horațiu Mălăele, însoțit de invitatul special – Nicu Alifantis. Detalii și bilete aici.

Irlanda

4 martie, LimerickAtelier de confecționare a mărțișoarelor pentru copii și adulți. Va fi prezentată povestea Mărțișorului, urmată de o activitate surpriză. Detalii și înregistrare aici.

12 martie, DublinIubitorii de stand-up comedy se pot bucura de un showul de comedie Undeva la mijloc al comedianților români Teo, Vio și Costel. Detalii și bilete aici.

Italia

4 martie, Camposampiero Poezia care mă (de)scrie. Întâlnire literară cu poeta Radmila Popovici. Eveniment organizat de Asociația Busuioc, Ambasada Republicii Moldova în Italia. Detalii aici.

12 martie, Milano The Motans continua turneul European cu un concert extraordinar la Milano. Detalii și bilete aici.

25 martie, Torino Grupul VATRA invită la spectacolul extraordinar al interpretului Fuego Iubirea înflorește pirmăvara! Bilete aici.

26 martie, Milano Grupul VATRA invită la spectacolul extraordinar al interpretului Fuego Iubirea înflorește pirmăvara! Bilete aici.

28 martie, Florența Soprana Valentina Naforniță va evolua în rolul Micaelei din opera Carmen a lui Georges Bizet. Evenimentul are loc în cadrul Festival di Carnevale din Maggio. Detalii și bilete aici.

Olanda

10 martie, Amsterdam Concert dedicat Zilei Internaționale a Femeii cu participarea interpreților autohtoni. Detalii și bilete aici.

Polonia

3 martie, Wroclaw Violonista Alexandra Conunova acompaniată de NFM Wroclaw Philarmonic vor interpreta suita de piese “Dansurile românești” ale compozitorului Béla Bartók. Detalii și bilete aici.

Spania

12 martie, Santander Eveniment dedicat sărbătoririi tradiției Mărțișorului și a Zilei Internaționale a Femeii. În cadrul evenimentului va avea loc și proiecția comediei Nuntă în Basarabia. Detalii aici.

16 martie, Santiago de Compostela Pianista de origine română Alexandra Dariescu – Grieg Piano Concerto. Detalii aici.

17 martie, Ferol Pianista de origine română Alexandra Dariescu va interpreta opere din Widmann, Grieg, Sibelius, în cadrul evenimentului Real Filharmonia de Galicia. Detalii aici.

SUA

4 martie, Santa Monica Pianista de origine română Alexandra Dariescu în recital împreună cu soprana Angela Gheorghiu. Detalii aici.

4 martie, Orlando Prima ediție a festivalului "Dor de Moldova!" Comunitatea diasporală din Florida este invitată cu drag la acest eveniment, unde se va putea bucura de bucate tradiționale, decorațiuni, muzică bună și alte surprize din partea organizatorilor. Detalii aici.

12 martie, Fort Lauderdale Premiera în Florida a filmului "Capra cu Trei Iezi" - o adaptare horror după povestea lui Ion Creangă. Bilete și detalii aici.

26 martie, South Pasadena Lansarea cărții "Brâncuși, dragostea mea!" a actriței româno-canadiene Claudia Motea. Detalii aici.

UK

4 martie, Bournemouth Gala caritabilă Masquerade. Un eveniment organizat de asociația MAD-Aid, cea care își îndreaptă eforturile spre sprijinirea tinerilor cu dizabilități din nordul Republicii Moldova. Detalii aici.

5 martie, Londra Târg de Mărțișor. La târg veți găsi mărțișoare și obiecte artizanale, bucate și băuturi tradiționale. Intrarea liberă. Detalii aici.

5 martie, Londra Ultima proiecție a filmului CARBON. Detalii și bilete aici.

8 martie, Birmingham Întâlnire dedicată Zilei Internaționale a Femeii. Sunt invitate femeile din Birmingham și împrejurimi. Detalii aici.

14 martie, Exeter Iubitorii de stand-up comedy se pot bucura de showul de comedie Undeva la mijloc al comedianților români Teo, Vio și Costel. Detalii și bilete aici.

19 martie, Londra Concert extraordinar al trupei etno-rock Zdob și Zdub. Bilete și detalii aici.

28-29 martie, Leeds Pianista de origine română Alexandra Dariescu în cadrul evenimentului Leeds International Piano Competition. Detalii aici.

burger icon