burger icon

Moldovenii care nu vor avea test negativ la întoarcerea acasă, inclusiv elevii și studenții, vor fi obligați să stea în carantină 14 zile

Sursa · Diez 19.03.2021 14:03

Toate persoanele care vor să revină în Moldova din străinătate sunt obligate să dețină un test negativ la COVID-19, făcut cu 72 de ore înainte de momentul traversării frontierei. În caz contrar, aceștia vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.
Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Conform declarațiilor, testul trebuie prezentat la intrarea în țară.

 

În cazul în care testul va lipsi, cetățenii vor fi obligați să completeze fișe epidemiologice, să indice telefoane de contact, adresa de la domiciliu, astfel încât serviciile de control să poată verifica autoizolarea acestora pentru o perioadă de 14 zile.

Carantina poate fi întreruptă în a 10-a zi, dacă se face test COVID-19 și rezultatul este negativ.

Prim-ministrul interimari a specificat că această decizie se referă și la elevii/studenții moldoveni care își fac studiile în străinătate și intenționează să revină în Republica Moldova. Anterior, aceștia erau scutiți de prezentarea testului.

Amintim că astăzi, 19 martie, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a luat mai multe decizii, printre care interzicerea mai multor activități precum nunți, olimpiade, competiții sportive, etc. De asemenea, a fost redus orarul de activitate al centrelor comerciale, al piețelor și al restaurantelor.

burger icon