burger icon

Platformă de suport pentru adolescenți, destinată inclusiv diasporei

Sursa · Diaspora Connect 29.12.2023 18:12

Adolescența poate fi o perioadă plină de provocări, în care tinerii își explorează lumea interioară, se confruntă cu schimbări emoționale și au o mulțime de întrebări. Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a dezvoltat 12plus.md - o platformă online care își propune să susțină adolescenții, inclusiv pe cei aflați în diaspora.  

Platforma pune la dispoziție un chat online, gratuit și confidențial, cu psihologi profesioniști. Utilizatorii platformei sunt încurajați să discute deschis despre tot ce li se întâmplă și ceea ce nu pot discuta cu altcineva. Consilierea psihologică este disponibilă în română, rusă și, la necesitate, în ucraineană. Psihologii instruiți explorează împreună soluții și tratează fiecare situație cu strictă confidențialitate.

În același spațiu virtual mai pot fi găsite resurse educaționale, articole și materiale video concepute pe înțelesul adolescenților, dar și teste de personalitate și experiențe reale ale adolescenților care au trecut prin situații tensionate și reflectă asupra riscurilor la care au fost supuși. Resursele acoperă subiecte precum dragoste, relații cu părinții, relații interpersonale, stres, menținerea echilibrului emoțional.

Platforma este destinată inclusiv părinților de adolescenți, pentru a le înțelege mai bine nevoile și schimbările fizice, emoționale și sociale prin care trec copiii lor.  

Platforma 12plus.md  este dezvoltată de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), cu scopul de prevenire a abuzului și exploatării sexuale în rândul adolescenților.  

burger icon