burger icon

Proiectul OIM "Diaspora pentru Acțiune Climatică": Apel de participare

Sursa · Diaspora Connect 28.12.2023 13:12

În perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) implementează proiectul Diaspora 4 Climate Action (D4C). Acest proiect își propune să crească vizibilitatea diasporelor ca actori cheie și parteneri în acțiunea climatică și să creeze oportunități de dialog și colaborare între diaspora din Marea Britanie și guvernele din Republica Moldova, Bangladesh, Ghana și Jamaica. 

Această inițiativă va contribui la eforturile guvernelor de a aborda efectele adverse ale schimbărilor climatice și de a promova dezvoltarea durabilă prin consolidarea implicării diasporei în sectoarele prioritare identificate de guvernele naționale. 

Finanțat de Fondul de Dezvoltare al OIM, D4C își propune să creeze un model pentru alte țări pentru a promova rolul unic pe care diaspora îl poate juca în conturarea politicilor naționale de acțiune în domeniul climei și intervenții în parteneriat cu guvernele și alți actori.

Această inițiativă este gestionată de OIM Marea Britanie în colaborare cu birourile OIM din cele patru țări țintă. Dacă sunteți parte din diaspora moldovenească aflată în Marea Britanie, sunteți interesat de combaterea schimbărilor climatice și a impactului lor și ați dori să fiți implicat în această inițiativă, sunteți invitați să luați legătura cu responsabilii de acest program.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: 
Martina Castiglioni: [email protected] sau Shuva Thapa: [email protected]

burger icon