burger icon

R. Moldova și Grecia au încheiat negocierile privind acordul în domeniul protecției sociale

Sursa · Diaspora Connect 09.07.2021 17:07

A fost încheiată cu succes cea de a treia rundă de negocieri pe marginea proiectelor Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Elenă și Aranjamentului Administrativ pentru aplicarea Acordului. Informația a fost confirmată printr-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale.

Scopul final al tratatului este ca cetățenii Republicii Moldova care au muncit în Republica Elenă, la atingerea vârstei de pensionare să beneficieze de pensie din acest stat și, totodată, pe perioada de activitate să fie asigurați cu un venit sub formă de prestații sociale în cazul producerii unui accident de muncă sau survenirii unei boli profesionale, fie asigurarea membrilor familiei în caz de deces al întreținătorului.

Textul proiectului Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Elenă a fost parafat și urmează să respecte toate etapele și procedurile interne aferente semnării, ratificării și punerii în vigoare a unui tratat, stabilite de legislația privind tratatele internaționale ale ambelor părți contractante.

În comunicat se mai arată că până în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri de securitate socială bazate pe principiul proporționalității și exportului de prestații sociale cu 15 state.

burger icon