burger icon

Respiro.md: Asistență psihologică accesibilă moldovenilor din diaspora

Sursa · Diaspora Connect 10.10.2023 17:10

Respiro.md este o platformă online care promovează igiena mintală și își propune să faciliteze accesul la serviciile de asistență psihologică. Platforma acordă consiliere psihologică individuală, de cuplu, de familie, dar și consiliere psihologică pentru copii. Printre tipurile de problematici de care se ocupă platforma sunt stresul, stările depresive, atacurile de panică, relațiile toxice, furia, agresivitatea, fricile, traumele. 

Viziunea platformei este o societate care pune în valoare sănătatea emoțională și în care apelarea la un specialist face parte din stilul de viață.

Cum funcționează platforma?

În primul rând, utilizatorii își crează un cont pe platformă. În continuare, își aleg unul dintre specialiștii înregistrați pe site, în funcție de limba dorită, gen, specialitate. După alegerea datei și a orei convenabile, se programează online și achită online în mod securizat. Costul unei consultații variază în funcție de specialist, însă se încadrează între 400 și 1200 de lei. Respiro.md oferă inclusiv ședințe de terapie online, devenind astfel accesibilă și moldovenilor aflați în diaspora care au nevoie de suport psihologic în limba maternă. 

Un birou virtual pentru psihologi

Totodată, platforma își propune să contribuie la abilitarea profesioniștilor din domeniul sănătății mintale pentru dezvoltarea practicii private a psihologilor și psihoterapeuților. Inclusiv psihologii și psihoterapeuții aflați în diaspora pot deveni partneri-psihologi și acorda servicii de consiliere psihologică prin intermediul platformei, cu respectarea tuturor condițiilor stabilite care sunt detaliate pe platformă.

De asemenea, platforma dispune și de un blog unde pot fi găsite diverse articole și resurse, inclusiv un material despre provocările psihologice ale moldovenilor din diaspora

burger icon