burger icon

Reveniți acasă de sărbători? Iată evenimentele la care puteți participa luna aceasta

Sursa · Diaspora Connect 13.12.2021 17:12

Diaspora Connect vine cu o listă de sugestii de evenimente de care vă puteți bucura odată ajunși acasă de sărbători. Fie că sunteți interesați de expoziții, concerte, oportunități de voluntariat, activități pentru copii, spectacole sau iarmaroace, am pregătit o listă cu evenimentele care vor avea loc pe final de an atât în capitală, cât și în alte localități din țară.

15 decembrie 2021
Expoziție: Ultima zi când putem admira iile de la expoziția Măiestria 2021.
În cadrul expoziției sunt expuse "replici ale cămășilor vechi din muzee și din colecții particulare și vin ca o mărturie a timpurilor în care alegem să ne ducem traiul oriunde în lume, dar rădăcinile ne rămân adânc legate de locul unde ne-am născut. Sunt ii călătoare pentru că cele 26 de autoare ne-au trimis cămășile din Chișinău, Bălți, Cricova, Colonița, Căpriana, dar și București, Pitești, Paris, Stockholm, Milano, Veneția și alte câteva orașe din Italia și Germania."
Adresă: Artcor, str. 31 august, 137, Chișinău 
Acces gratuit

16 decembrie 2021
Concert: În leagănul cerului
Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” și Nicolae Gribincea vor deschide "perioada “timpului de colindă”, a timpului de purificare și renaștere a luminii, timpului în care omul luminii se manifestă prin expresii artistice pentru a slăvi Nașterea Domnului, nașterea luminii și inițierea unui nou ciclu de viață."
Adresă: Palatul Național, str. Pușkin 21, Chișinău
Bilete aici

17 decembrie 2021
Spectacol: „Casa”, după Maxim Gorkiy
Un spectacol dur, neordinar și emoționant care abordează o problematică de actualitate, aprofundată de intriga captivantă, caracterele inedite ale personajelor și prestația scenică admirabilă a actorilor.
Adresă: Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, str. M. Eminescu, 55, Chișinău
Bilete aici

18 decembrie 2021
Spectacol: Baletul Național Joc
Pe final de an, Baletul Național Joc va încânta publicul de la Bălți cu un spectacol deosebit.
Adresă: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Bălți
Bilete: Rezervarea biletelor se face la numărul 069347282

18-19 decembrie 2021 (in fiecare Sâmbătă și duminică, de la ora 9.00-13.00)
Iarmaroc local: EcoLocal Farmers Market
O piață săptămânală de produse alimentare ecologice și artizanale. 
Adresă: bd. Ștefan cel Mare, 202, parcarea Kentford, Chișinău

19 decembrie 2021
Activitate copii: Marea vânătoare a cadourilor de Sf. Nicolae
De Sf. Nicolae Castel Mimi invită copiii la Marea vânătoare a cadourilor. Cei mici vor avea parte de o adevărată aventură, parcurgând împreună cu părinții un traseu pentru a găsi cadourile de la Sf. Nicolae.
Adresă: Castel Mimi, str. Dacia, 11, s. Bulboaca, r. Anenii Noi
Bilete aici

19 decembrie 2021
Voluntariat: Centrul de capturare și sterilizare a câinilor fără stăpân din Chișinău
La fiecare două săptămâni, mai mulți voluntari merg la Centrul care adăpostește câteva sute de câini. Voluntarii ajută la curățenie, hrănesc câinii, îi plimbă și le dăruiesc afecțiunea de care au atâta nevoie. Adăpostul este supraaglomerat și se confruntă și cu alte probleme grave, iar până la soluționarea acestora orice mână de ajutor este binevenită.
Pentru detalii despre vizita la Centru sau dacă doriți să donați obiecte, mâncare sau bani, o puteți contacta pe Dana Untură la 069181849 (Viber sau WhatsApp).

20 decembrie 2021
Concert: Melodii de suflet
Unii dintre cei mai celebri artiști ai muzicii autohtone, vă invită la o seară de suflet în care cele mai iubite piese din repertoriul lor vor da tonul sărbătorilor de iarnă. 
Adresă: Palatul Național, str. Pușkin 21, Chișinău
Bilete aici

22 decembrie 2021
Spectacol: De vorbă cu Emma
Teatrul Geneza Art vă invită la un spectacol după texte de Vitali Cipileaga cu reflecții din piesa „Pescărușul” de A.P. Cehov
Adresă: Teatrul Geneza Art, str. A. Mateevici, 109/1, Chișinău
Bilete aici

16-23 decembrie 2021 (16:00 - 20:00)
Festival: Festival de Crăciun la Zîrnești, Cahul
Centrul Bethesda din Zîrnești, Cahul organizează un festival de Crăciun, care include jocuri și activități pentru copii, băuturi calde și gustări.
Adresă: s. Zîrnești, r. Cahul
Acces gratuit

23 decembrie 2021 
Spectacol-lectură de Revelion: Cum întâlnești, așa petreci
Membrii proiectului ПРОчтение vor citi povestiri amuzante și emoționante despre Crăciun și Revelion pentru o mai bună stare de spirit și o atmosferă de sărbători pe măsură.
Adresă: Teatrul Național Eugene Ionesco, bd. Grigore Vieru, 11, Chișinău
Bilete aici

25-26 decembrie 2021
Spectacol copii: Zgoande din turbincă
Un show cu eroii din poveștile lui Ion Creangă, ce promovează tradițiile și obiceiurile naționale, mai ales pe cele legate de sărbătorile de iarnă.
Adresă. Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, str. Maria Drăgan, 2, Chișinău
Bilete aici

25-26 decembrie 2021
Concert: Povestea de iarnă
Lupii lui Calancea alături de Surorile Osoianu, Guz, vor toarce povești pentru sufletul moldovenilor de pretutindeni, în ediția 2 a proiectului caritabil Povestea de iarnă.
Adresă: Palatul Național, str. Pușkin 21, Chișinău
Bilete aici

27 decembrie 2021
Concert: Vali Boghean Band
Vali Boghean Band vă așteaptă la concertul unde vă invită să sărbătoriți iubirea, generozitatea și speranța unui nou început.
Adresă: Palatul Național, str. Pușkin 21, Chișinău
Bilete aici

29 decembrie 2021
Spectacol: „Fazanul”, de Georges Feydeau
O comedie spumoasă a cărei personaje fascinante, dar cu existențe nesigure, glisează ușor pe muchia ascuțită a riscului și aventurii.
Adresă: Teatrul Luceafărul, str. Veronica Micle, 7, Chișinău
Bilete aici

30 decembrie 2021
Operă: Gala de Revelion 2022
Teatrul Național de Operă și Balet vă invită să savurați atmosfera de sărbătoare alături de soliștii, corul și orchestra Teatrului care vor interpreta opere, operete, arii și duete faimoase din repertoriul clasic internațional.
Adresă: Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”, bd. Ștefan cel Mare, 152, Chișinău
Bilete aici

Până pe 31 decembrie 2021
Expoziție: Prezențe evreiești în istoria, cultura și memoria Republicii Moldova
Expoziția prezintă diverse piese de patrimoniu ce vin să reconstituie unele aspecte din istoria comunității evreiești din Moldova și să aducă un omagiu personalităților notorii care au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea culturii, științei și a societății moldovenești în ansamblu.
Adresă: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 august 121A, Chișinău

Zilnic până pe 14 ianuarie 2022
Târg de Crăciun: Târgul de Crăciun din Chișinău
Atât în cadrul târgului din centrul capitalei, cât și a iarmaroacelor organizate în fiecare sector, vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit, gustări, dulciuri și băuturi calde.
Adresă: Scuarul Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului

Zilnic până pe 16 ianuarie 2022
Parc de distracții: Orășelul de Crăciun
În mod tradițional, Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet găzduiește și în acest an Orășelul de Crăciun. Vizitatorii vor avea parte de muzică, activități pentru copii și maturi, concursuri, premii, gustări delicioase.
Adresă: Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, Chișinău

Zilnic
Librărie: Cărturești la Muzeu
Din 1 decembrie, în incinta Muzeului de Istorie din Chișinău și-a deschis ușile o nouă librărie Cărturești. Fie că sunteți în căutare de noutăți literare, obiecte de design sau idei de cadouri, vizita la Cărturești vă va oferi experiența alegerii de daruri care spun povești.
Adresă: str. 31 august 121A, Chișinău

Luni - Sâmbătă (perioada sărbătorilor de iarnă)
Pom de Crăciun: Președinția Republicii Moldova
Doritorii de a vizita Președinția Republicii Moldova și de a face poze la Pomul de Crăciun instalat în interiorul acesteia, o pot face de luni până sâmbătă (luni - vineri: 17:00 - 18:00, sâmbătă: 12:00 - 13:00)

Sâmbătă și duminică (12:00, 14:00 și 16:00)
Excursie: Troleibuzul turistic Chișinău
Rezervați-vă timp să admirați unele dintre cele mai importante obiective turistice din capitală, optând pentru o călătorie cu Troleibuzul turistic Chișinău. În funcție de intervalul orar ales, pasagerii beneficiază de audio ghiduri în limbile română, rusă și engleză.
Adresă/punct de pornire: Arcul de Triumf
Mai multe detalii aici

Atenție: Vă îndemnăm să vă informați în prealabil despre măsurile epidemiologice și accesul la fiecare eveniment în parte. 

burger icon