burger icon

Toamna în diaspora: evenimente culturale de care să te bucuri în comunitatea ta

Sursa · Diaspora Connect 28.09.2022 16:09

Toamna aceasta este una generoasă în evenimente culturale organizate în diaspora. Am pregătit o listă de spectacole, evenimente caritabile, concerte, sărbători sau festivaluri de care să te bucuri în comunitatea ta.

Austria
3-13 octombrie: Expoziția MăiestrIA - povestea cusută a iei. 20 de cămăși autentice cusute manual de membrele comunității Măiestria vor fi expuse în cadrul evenimentului organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la aderarea R.Moldova la ONU. Detalii aici.

Belgia
2 octombrie 11:00: Promenadă în Bois de la Cambre. Comunitatea Run Pink Moldova se adună pentru al șaptelea an pentru a susține pe cele care trec prin cancer mamar: pentru a celebra pe cei ce s-au vindecat și a comemora pe cei care nu mai sunt printre noi. Detalii pe pagina evenimentului.
8-9 octombrie 9:00: Festivalul Mustului 2022/ Festival du Moût. Organizatorii îi așteaptă pe toți, de la mic la mare, să se bucure de anotimpul de glorie al viței de vie, cu bucate și băuturi alese, muzică românească și atmosfera de sărbătoare. Detalii pe pagina evenimentului.
9 octombrie 17:00: Spectacolul Oscar și Tanti Roz cu actorii Marius Manole, Oana Pellea se joacă la W-Hall Auditorium: Centre Culturel de Woluwe-Saint Pierre. Bilete pot fi găsite aici.

Canada
10 octombrie 18:00, Calgary: Concert Cargo, pentru iubitorii de rock românesc. Detalii și bilete aici.
30 octombrie Montreal: A 2-a ediție a Festivalului Vinului Moldovenesc, organizat de Vinohora. Detalii și actualizări aici.
9 decembrie Montreal: Spectacolul „Magic Christmas Time” cu tenorii de la BrioSonores. Detalii și bilete aici.

Franța
2 octombrie 11:00: Spectacol pentru copii organizat de Asociația Culturală „L’ame Moldave”. Detalii  și înregistrare aici.
8 octombrie 19:30, Paris: Spectacolul „Oscar și Tanti Roz” cu actorii Marius Manole, Oana Pellea se joacă la Palais des Glaces. Bilete pot fi găsite aici.
20 noiembrie 16:00, Paris: Trupa Comedy Zebra Show. Mai multe detalii și bilete aici.

Germania
8 octombrie 15:00, Frankfurt: Primăria din Frankfurt va găzdui un eveniment dedicat limbii române, organizat de Consiliul Consultativ al Migranților și Migrantelor. Detalii și înregistrare aici.
8 octombrie 19:00, Nurneberg: Spectacolul „Comedie de modă veche” cu actorii Elena Ivanca și Sorin Misirianțu se joacă la Theaterhaus Nurnberg. Mai multe detalii și bilete aici
19 noiembrie 17:00, Frankfurt: Trupa Comedy Zebra Show. Mai multe detalii și bilete aici.

Irlanda
7 octombrie 18:30, Dublin: Nata Albot: „10 lecții pe care nu le învățam decât plecând din Moldova”. Detalii pe pagina evenimentului.

Italia
23 octombrie 15:00: Asociația Busuioc invită la spectacolul „Per la pace del mondo!”. Vor evolua Corul de copii Maria Mirabela și formațiile de dansatori Busuioc. Detalii și actualizări aici.
Asociația Busuioc invită doritorii la cursurile de dans pe care le organizează atât pentru adulți cât și pentru copii. Detalii: [email protected] sau 3282098304.  

Marea Britanie
1 octombrie 19:00, Londra: Concert Omul cu Șobolani, pentru iubitorii de muzică rock. Detalii și bilete aici.
6 octombrie 19:00, Londra: Institutul Cultural Român dă startul unei noi serii din „Concertele Enescu”. Patru tineri muzicieni români vor evolua în cadrul evenimentului. Detalii pe pagina evenimentului.
8 octombrie 19:00, Northampton: Membrii trupei Standupovka aduc umor de acasă într-un spectacol pentru diaspora. Detalii și bilete aici.
9 octombrie 15:00, Londra: Membrii trupei Standupovka aduc umor de acasă într-un spectacol la The Comedy Store. Detalii și bilete aici.
9 octombrie 11:00, Londra: Nata Albot: „10 lecții pe care nu le învățam decât plecând din Moldova”. Detalii pe pagina evenimentului.
22 octombrie 12:00, Reading: Festivalul „Toamna de Aur”. Asociația Moldo-Britanică Vatra invită toți doritorii la un program de bucătărie tradițională, concursuri, jocuri pentru copii. Detalii și actualizări aici.
30 octombrie 19:00, Londra: Concert Argatu’ & Mos Martin, pentru iubitorii de muzică hip-hop, dancehall, instrumentală cu influențe din folclorul românesc. Detalii pe pagina evenimentului.

SUA
23 octombrie 20:00, Bronkberry Farms: Bal Mascat, eveniment organizat de comunitatea Quiz Moldovence din SUA. Detalii și bilete pe pagina evenimentului.

burger icon