burger icon

Un pian pentru localitatea în care te-ai născut

Sursa · Diaspora Connect 14.01.2022 12:01

După revelion, comunitatea Moldo Crescendo a pornit spre Măgdăcești și Fălești pentru a dona piane digitale școlilor de muzică din aceste localități.

Anul trecut comunitatea a donat două piane și școlilor de muzică din Cărpineni și Cornești. Potrivit organizatorilor, inițiativa s-a bucurat de mult suport, astfel încât comunitatea a decis să o repete și în acest an, cu donații pentru școlile de muzică din Măgdăcești și Fălești.

De mai mult de 3 ani, activitățile culturale și sociale ale Moldo Crescendo sunt susținute de o comunitate de patroni, inclusiv festivalul Moldo Crescendo și concertele caritabile de Crăciun. Aici vă puteți alătura comunității de susținători ai Moldo Crescendo. Costul unui pian digital de calitate este de aproximativ 1000 de Euro, iar comunitatea îndeamnă inclusiv moldovenii din diaspora să contribuie la cumpărarea de piane pentru școlile de muzică din localitățile lor natale.

În luna februarie comunitatea îți propune să ajungă atât în cele patru școli de muzică menționate, cât și în școala de muzică din Varnița unde vor petrece mai mult timp cu elevii din aceste instituții își îi vor încuraja să-și urmeze visul de a deveni muzicieni.

Proiectul Moldo Crescendo a fost fondat la inițiativa unor tineri muzicieni din Moldova care își fac studiile în afara țării. Comunitatea își propune promovarea muzicii clasice universale și a valorilor muzical-culturale, desfășurând în acest sens mai multe activități culturale și sociale.

Sursă imagine: facebook.com/moldocrescendo

burger icon