burger icon

Unde găsești cărți în română dacă ești din diasporă

Sursa · moldova.org 17.02.2021 15:02

Bine. Să presupunem că ai emigrat din Moldova și ești un cititor. Nu avid și nici un mediocru, doar un cititor din categoria „o carte pe lună”. Și îți place să citești în format print, să simți mirosul de cerneală, să atingi hârtia, să îți faci notițe – cu creionul sau cu highlighterul galben, să pui ceașca de cafea pe carte, să o ții lângă noptieră, să o cari în spate, în rucsac. Ai înțeles durerea mea, cred. Ce faci? De unde cumperi cărți? Poate nu vrei sau nu poți citi în limba noii tale țări. Sau ți-e dor de limba română, pur și simplu.


M-am gândit la biblioteca mea din Irlanda, am întrebat mai multe comunități din diaspora și am făcut pentru tine o listă cu cinci puncte de referință – niște idei, peste care să treci cu vederea și să vezi de unde îți poți lua cărți.

Librării românești, care oferă livrare internațională

Elefant.ro
Până în 2020, Elefant-ul lua 99.99 de roni pentru livrarea internațională (aproximativ 20 de euro), indiferent de numărul de cărți. Ceva s-a schimbat recent însă, pentru că acum (din 2021), prețul pentru livrarea variază în dependență de greutatea comenzii, deși în politicile site-ului, informația nu s-a modificat.

Lista de completă poate fi accesată aici. 

burger icon