burger icon

Astăzi, 26 mai, este ultima zi când cetățenii din diasporă se pot înregistra pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Sursa · Diaspora Connect 26.05.2021 11:05

26 mai este ultima zi în care cetățenii Republicii Moldova care vor să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie se pot înregistra în prealabil. 

Alegătorii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line accesând acest link: Formular de Înregistrare

De ce este importantă înregistrarea prealabilă?

  • Permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor;
  • Ajută la deciziile privind constituirea secţiilor de votare suplimentare;
  • Contribuie la determinarea numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi alocate și distribuite secțiilor de votare;
  • Ajută la constituirea de secții de votare mai aproape de localitățile alegătorilor, minimizând astfel timpul și distanțele pe care trebuie să le parcurgă alegătorii pentru a-și exprima votul.

Înregistrarea prealabilă nu implică excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliul. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului. 

Înregistrarea prealabilă poate fi făcută atât de cetățenii care se află fizic peste hotare, cât și de cei care se află, pentru moment, în Republica Moldova, însă vor fi în afara țării în ziua votării. 

burger icon