burger icon

Bucătar-șef moldovean distins cu premiul Tânărul Bucătar al Anului în Belgia

Sursa · Diaspora Connect 08.11.2022 18:11

Luna aceasta, ghidul internațional Gault et Milau aniversează cea de-a 20-a ediție și a dezvăluit, cu această ocazie, lista din 2023 a celor mai bine cotați bucătari șefi și a celor mai bune restaurante din Belgia și Luxemburg. 

Unul dintre titlurile de Tânăr Bucătar al Anului a revenit bucătarului originar din Republica Moldova, Alexandru Sapco, care reprezintă restaurantul La Bonne Chère – Bruxelles, local aflat în inima capitalei belgiene.  

Bucătarul originar din Republica Moldova a fost numit Discovery of the Year în 2021. În spatele vitrinei roșii dintr-un cartier istoric din Bruxelles, Alexandru Sapco oferă specialități culinare care oscilează între gastro și bistro. Ghidul a ținut să menționeze în mod special desertul consacrat al tânărului bucătar: cheesecake-ul de Herve.

Ghidul Gault et Milau a fost publicat pentru prima data în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați - Henri Gault și Christian Millau - și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze. Între timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.

Palmaresul complet al premianților Gault et Milau 2023 poate fi accesat aici.
 

burger icon