Ce este diplomația cetățenească și de ce avem nevoie de ea? Cum să comunicăm eficient despre problemele locale? Putem oare combina vocile celor din țară cu cele din diaspora pentru a atrage atenția asupra problemelor de acasă?
În perioada 5-6 noiembrie, Fundația NorocOlanda, MentorMe și Comunitatea Plus vor desfășura training-ul online „Diplomația Cetățenească”. Pe parcursul unei luni, echipe mixte de participanți din diaspora și din țară vor dezvolta produse multimedia prin care vor sensibiliza opinia publică despre provocările cu care se confruntă societatea moldovenească.
În cadrul programului, participanții:
• vor însuși ce înseamnă diplomația cetățenească;
• vor învăța cum să dezvolte o campanie de sensibilizare despre problemele locale;
• vor învăța despre și vor exersa „storytelling” și „mobile journalism”;
• vor afla tehnici utile de validare a problemei identificate;
• vor practica arta comunicării strategice (vorbite și scrise) despre problemele locale.
Persoanele selectate, vor putea pune în practică cele învățate, imediat după training, atunci când vor realiza articole pentru presă, emisiuni de discuție Sofa Talks, videoclipuri TikTok și Instagram.
Programul se adresează tuturor celor din Republica Moldova sau diaspora care își doresc să învețe a crea materiale cu impact despre provocările din societatea moldovenească.
Toți cei interesați sunt îndemnați să aplice prin completarea chestionarului care poate fi găsit aici.
Termenul-limită pentru aplicarea la program este 31 octombrie, ora 23:23
Instruirea are loc în cadrul proiectului Democrația la raport! implementat de Fundația NorocOlanda, MentorMe și Comunitatea Plus, cu suportul Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova.